0246 500 50 07 info[@]guvenhaliyikama.org

Halı Yıkamasında Dipte Kalan Kirler Nasıl Çıkar?

Halı yıkarken lekelerin yanlış yöntemler kullanarak temizlenmesi, halı dip kiri oluşmasına yol açmaktadır. Bu durum lekelerin halı diplerinde birikmesine ve iç ortamlarda hijyenin sağlanamamasına neden olmaktadır.

Halı diplerinde kirlerin ve tozların kalması; alerjik bünyesi olan kişiler, bebekler, çocuklar, evcil hayvanlar, solunum yolu hastalığı bulunan ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler için büyük bir risk oluşturmaktadır. Bu nedenle temizlik yaparken halı dip temizliğinin de sağlanması gerekmektedir.

Dipte Kalan Kirler için Yıkama Yöntemleri

Halı diplerinde kalan kirlerin derinlemesine temizlenmesi için profesyonel hizmet alınması gerekmektedir. Ancak lekenin bekletilmesi, temizlik işlemlerinin zorlaşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle leke kalıcı hale gelmeden öncesinde evde ilk temizliğinin yapılması önemlidir. Aynı zamanda halının düzenli şekilde ve doğru tekniklerle temizlenmesi de ömrünün uzatılması açısından gerekli bir detaydır.

Ayrıca eğer kendiniz uğraşmak istemiyorsanız bu işte profesyonel olan firmamız ile Isparta halı yıkama hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Dipte Kir Kalmaması için Halı Nasıl Yıkanır?

Halı diplerinde kalan kirlerin detaylı şekilde temizlenebilmesi için izlenmesi gereken birkaç adım bulunmaktadır.

Bu adımlar kısaca şu şekilde sıralanabilmektedir:

  1. Yıkama işlemine başlamadan önce halının hem üst hem de arka yüzeyinin güçlü bir elektrikli süpürge ile süpürülmesi gerekmektedir. Bu sayede halı diplerinde bulunan toz ve kirler yüzeye doğru çekilmiş olacaktır. Aynı zamanda süpürme işlemi yapmadan halıyı ıslatmak, kirlerin doğruda diplere işlemesine yol açmaktadır.

  1. Süpürme işlemi tamamlandıktan sonrasında uygun ve etkili bir halı şampuanının lekeli bölgeye uygulanması gerekmektedir. Bu sayede şampuan köpüğü halı diplerine işleyecek ve kabarırken lekeyi de yüzeye doğru itecektir.

  1. Şampuan köpüğü yeterince yüzeye çıktıktan sonrasında bölgenin beyaz ve nemli bir bez ile silinmesi gerekir. Böylece lekeler yeniden halı diplerine itilmeden yıkanabilmekte ve halı üzerinden atılabilmektedir.

  1. Tüm adımlar tamamlandıktan sonrasında klasik yöntemler ile halının ıslatılması, köpürtülerek temizlenmesi ve üzerindeki suyu çekerek kurutmaya hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Halıyı kuruturken tüylü kısmı yukarı bakacak şekilde asılması gerekmektedir.

  1. Halılar tam olarak kurumadan önce zemine serilirse, zeminde ya da halıda küf sorunu meydana gelebilmektedir. Bu nedenle halılar tamamen kurutulduktan sonra ve temiz zemin üzerine serilmesi gerekmektedir.

Halı Nasıl Temiz Tutulur? Yıkadıktan Sonra Halıyı Temiz Tutma Yolları

Yıkanan halıların temiz kalması için birkaç basit uygulamanın yapılması yeterli olmaktadır. Öncelikle yıkanan halı kuruduktan sonrasında halı parfümü sıkılması gerekmektedir. Ardından dokuma üzerinde kalıcı bir temizliğin sağlanması için koruyucu spreylerin kullanılması da tavsiye edilmektedir. Bu spreyler, halının daha uzun süre temiz kalmasını ve lekelerin derinlere işlememesini sağlamaktadır.

Halı yıkama sonrasında alınan koruyucu önlemler tamamlandıktan sonra düzenli temizlik yapılması da bir diğer önemli uygulamadır. Halıların düzenli olarak süpürülmesi ve silinmesi, diplerde toz ya da kir oluşumunu önleyecektir. Bu nedenle temizliğin ihmal edilmemesi, her 6 ayda bir olacak şekilde buharlı temizlik yapılması tavsiye edilmektedir.

Call Now Button